Страницы

суббота, 15 сентября 2012 г.

Міфи про глухих

 1.Глухі люди не можуть користуватися телефоном.  

НЕПРАВДА!

 

-у деяких слабочуючих людей є достатньо слуху, щоб говорити по телефону, або за допомогою слухового апарату. А переважна кількість глухих користуються телефоном за допомогою SMS.

2.Незвична звукова мова нечуючого означає, що людина є розумово відстала.

НЕПРАВДА!

  -мовний розвиток залежить від здатності чути вимову або безпосередньо говорити. Для глухої людини бази, щоб вивчити мову, яку чуюча людина сприймає як належне, немає – база звуків, мови, фраз і речень не виникає само по собі, а тільки від слухання. Ситуація не має ніякого відношення до розумових здібностей. 

3.Глухі люди можуть читати по губам.

НЕПРАВДА!

  -читання по губам – навик, які мають деякі глухі або слабочуючі, інші не володіють цим навиком. Навіть з кращими читачами по губам, важливо пам’ятати, що тільки приблизно 25% мови видно на губах. Деякі слова виглядають майже однаково.


4.Слухові апарати повністю відновлюють втрату слуху.

НЕПРАВДА!

  -слухові апарати – це допоміжні обладнання, які покращують чутність для деяких людей. Слухові апарати не «виправляють» слух. А навпаки, притуплюють. Слуховий апарат може допомогти людині почути чийсь голос, навіть якщо не в стані проаналізувати слова. Тільки тому, що хтось носить слуховий апарат, не означає, що людина чує абсолютно все.


 5.Глухі люди не дуже розумні або освічені, тому що вони не вчилися говорити або не користуються граматикою.

НЕПРАВДА!

  -найперша мова, яку учать глухі – жестова і він більш їм звичний, а пізніше обов’язково  вивчається і основна мова держави і граматика, а також вимова.
Немає ніякого зв’язку між інтелектом і здібністю чути. Пам’ятайте, глухий чи слабочуючий такий же нормальний як ви і я, є тільки одна річ, яку ми можемо зробити, а вони ні – повноцінно чути.Тільки користуватися мовою багато з них соромляться. Глухі нарівні з чуючими , і серед них також є генії і видатні особи.


 6.Глухі люди ведуть абсолютно інший спосіб життя, який відрізняє їх від інших людей.

НЕПРАВДА!

  -глухі люди відрізняються тільки однією річчю. Глухі можуть робити абсолютно все, окрім того, щоб чути.

 

7.Жестова мова універсальна і

Мова жестів – розмовна мова, передана жестами.

НЕПРАВДА!

  -жестова мова не виключно універсальна мова, якою користуються глухі. Так як і чуючі люди в різних країнах говорять на різних мовах, глухі люди по всьому світі користуються різноманітними мовами жестів і вони всі відрізняються, навіть є багато жестів подібні.

  -Мова жестів – не буквальний переклад для розмовної мови. Це значить, що глухі люди не перекладають слово в слово, щоб сформувати граматично правильні речення. Для них така мова неприродна. У них є базова жестова мова, яка викладається в спецшколах. Також існують неформальні жести, прийняті для вузького кола глухих або нові жести, які створюють самі ж глухі.

Якщо у вас виникнуть питання, можете звертатися до нас! 


Комментариев нет:

Отправить комментарий